La companyia nord-americana ha comunicat un forat de seguretat en la gestió de contrasenyes

Twitter va fer públic, el 3 de maig, a través del seu blog, un forat de seguretat en el sistema d’emmagatzematge de les contrasenyes dels usuaris. Aquesta incidència, detectada pels enginyers de la xarxa social i solucionada, sembla que ja feia uns quants mesos que estava activa, i de moment no hi ha hagut un comunitat oficial sobre el nombre de comptes afectats.

Una comunicació proactiva

Més enllà de la fuita d’informació en ella mateixa, el que cal destacar és la rapidesa amb què Twitter ha actuat. Ho ha fet de manera proactiva, un cop detectada la incidència, i no ha estat una informació filtrada per tercers. És un comportament diferent d’altres fuites sonades d’informació com la de Facebook o la d’Uber, per posar només dos exemples recents.

Un consell preventiu

Tot i que en aquest mateix article al blog de Twitter els responsables asseguren que no tenen evidències que les contrasenyes hagin sortit de l’entorn de Twitter, recomanen que, com a mesura preventiva, s’apliquin les precaucions:

  1. Canviar la contrasenya de Twitter a tots els dispositius en què s’usa aquesta mateixa contrasenya.
  2. Fer servir una contrasenya forta, no reutilitzada d’altres xarxes. Què vol dir forta? De més de 8 caràcters, amb majúscules, minúscules i algun número o caràcter especial.
  3. Utilitzar el doble factor d’autentificació, ja que és un sistema que multiplica la seguretat dels comptes. No sabeu què és la doble autentificació? Aquí us ho expliquem.
  4. Emprar un sistema de gestió de contrasenyes per garantir la seguretat.