Aquesta setmana, del 25 al 29 de setembre, la dediquem a conscienciar sobre el contingut positiu a la xarxa i posem un punt de referència sobre els beneficis del contingut positiu per a nens i joves. Seguiu l’activitat al llarg de la setmana adreçada a diferents destinataris cada dia.

betterinternetforkids positive content

Donada l’edat jove i impressionable en la qual els nens accedeixen per primera vegada a Internet, els continguts digitals per a nens poden tenir un impacte més gran que mai.

De fet, el contingut pot ajudar els nens a aprendre i desenvolupar habilitats, explorar Internet i motivar-los a participar com a ciutadans actius en la nostra societat digital. Al mateix temps, és important que estiguin protegits contra continguts potencialment nocius i que aprenguin del contingut adequat i com es pot trobar i accedir-hi.

Tot i que els nens són el nucli d’aquesta campanya de continguts positius a la xarxa, també cal fixar-se en altres grups d’interès. Els productors i proveïdors de contingut tenen el poder de configurar els jocs, llocs web, vídeos, aplicacions i altres tipus de contingut que els nens poden veure.

Els pares i els educadors tenen un paper important a l’hora de proporcionar als nens accés als continguts en línia, tant a casa com a classe.

Crear i seleccionar contingut divertit i adequat pot arribar a ser tot un repte

Els pares volen un contingut atractiu i alhora segur per als seus fills, i els proveïdors volen complir aquesta premissa, però malauradament sempre els criteris del resultat econòmic i obtenir beneficis manen en la difusió dels productes que elaboren.

En aquesta setmana de conscienciació remarquem que els nens haurien de ser l’eix principal de consideració per als pares, professors i indústria. La verificació de diferents criteris de contingut positiu a la xarxa ajuda a centrar aquestes consideracions.

A www.betterinternetforkids.eu/positive-content trobareu algunes idees i seguiu les activitats que es proposen al llarg de tota la setmana utilitzant el hashtag #positivecontent.