Et donem vuit consells bàsics per comprar de manera segura a Internet 

Amb el Black Friday  va arrencar una de les èpoques de l’any en què les compres es multipliquen. I cada vegada més, per comoditat, per agilitat i per servei, utilitzem Internet per triar i remenar tota mena de productes.

Com vam fer  coincidint amb el Black Friday i el Cyber Monday, volem que compreu amb tota la seguretat i sense experimentar cap situació de risc (fraus, robatori de dades…). És per això que us donem vuit consells que heu de tenir en presents quan compreu a través de la xarxa, una tendència que va en augment:

 

Connecteu-vos a pàgines de confiança que tinguin certificacions digitals de seguretat. Les detectareu gràcies a l’https i a la icona del forrellat al costat de l’adreça que figura al navegador.

 

No feu servir enllaços inclosos en correus electrònics o grups de Whatsapp ja que poden redirigir a pàgines fraudulentes sota l’aparença de marques reals.

 

Utilitzeu formes de pagament fiables (els més comuns són Verified by Visa i MasterCard SecureCode) i desconfia de sistemes que no garanteixen la seguretat de la transacció.

 

Utilizeu, si podeu, una targeta moneder no vinculada al compte corrent o assegureu-vos que l’entitat bancària disposa d’assegurança contra frau electrònic.

 

Feu servir una xarxa privada virtual (més coneguda amb el terme VPN), que fan les funcions d’encriptar les dades enviades i rebudes, ocultant l’adreça IP i assegurant l’anonimat en la navegació.

 

Revisa les condicions de compra i la lletra petita: garantia, lliurament, retorn del producte… Com més informació tingueu del fabricant, venedor o importador, més confiança.

 

Consulteu les valoracions dels usuaris: són un bon baròmetre de la satisfacció no només des del punt de vista del producte sinó també del procés de compra. I si teniu algun problema, utilitzeu aquests canals per advertir la resta de consumidors.

 

No emmagatzemieu la informació relacionada amb la transacció, així evitareu que pugui arribar a mans de cibercriminals.

 

 

I, sobretot, compreu amb seny i amb sentit comú, i consulteu periòdicament el sistema d’alertes de comerç electrònic de la Comissió Europea.