Recull més de 250 termes sobre diversos àmbits d’aquest camp 

El Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT), amb el suport de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha publicat la Terminologia de la ciberseguretat, un recull de més de 250 nous termes del català sobre qüestions d’aquest àmbit. Com en altres obres similars, aquest treball conté definicions, equivalents en altres idiomes (castellà, francès i anglès) i notes explicatives.

Com que la ciberseguretat és un element clau en la societat digital, i és un món en constant evolució, pretén ser una obra oberta a l’actualització, amb l’objectiu de consolidar en català tota un sèrie de termes procedents, majoritàriament, de l’anglès.

Nous termes

Ja ens podem familiaritzar, doncs, amb expressions com ara atac de denegació de servei (en comptes de DoS attack), atac de força bruta (exhaustive attack), programari maliciós (malware), ciberassetjament (Internet harassment), enginyeria social (social engineering), autenticitat (authenticity), resilència (resiliency), equip bastió (bastion host gateway) o web fosc (deep web).

La Terminologia de la ciberseguretat s’afegeix a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix un centenar de títols dedicats a camps especialitzats. En aquests hi ha el dedicat al comerç electrònic, els dispositius mòbils, els productes informàtics o les telecomunicacions.

Enquesta col·laborativa

Coincidint amb aquesta publicació, hi ha en marxa una enquesta adreçada a experts en la matèria per mirar d’adaptar una sèrie de manlleus de l’anglès que presenten problemes de caire denominatiu. Són paraules que requereixen un estudi més aprofundit i és per això que s’ha obert una tanda de consultes amb experts en la matèria.