Un ciberobservatori per sensibilitzar les organitzacions respecte a la ciberseguretat

Iniciativa de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) que compta amb el suport de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

“Volem contribuir al coneixement tècnic, organitzatiu i empresarial entorn dels sistemes tecnològics dels que disposen les organitzacions i la seva protecció contra ciberamenaces”. Així descriuen els objectius del CiberObservatori Professional de Catalunya els seus impulsors, l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), una iniciativa feta pública coincidint amb el Dia de la Internet Segura 2021, i que inclou tres grans apartats: Anàlisi, Estratègia i Accions.

Comencem per l’últim, ja que en Accions es demana una participació activa per part dels internautes que visitin l’espai, responent unes enquestes pensades per poder projectar posteriors accions i que tinguin impacte. Ja hi ha en marxa una enquesta dirigida a les empreses (sobre ciberseguretat professional), i una altra sobre el teletreball. A Anàlisi, trobareu els resultats de les enquestes. Finalment, a Estratègia es proposen, en paraules de Telecos.cat, “estratègies de país per assegurar-nos que la ciberseguretat està present en les decisions finals”. Dins d’Estratègia ja es pot accedir a un decàleg sobre el teletreball.

Des del CiberObservatori també s’organitzaran activitats que serveixin per conscienciar sobre la ciberseguretat a tots els nivells i que quedaran recollides en el portal.

La iniciativa compta amb la col·laboració de Wit Technical Creative Agency, i el suport de col·lectius professionals com el d’Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) i el d’Enginyeria Informàtica (COEINF), i d’organismes com ISACA BCN i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.