El lema de l’edició d’enguany és ‘La ciberseguretat és una responsabilitat compartida’

El mes d’octubre, a la Unió Europea, està dedicat a la ciberseguretat. Amb el lema ‘La ciberseguretat és una responsabilitat compartida’, la campanya de sensibilització adreçada a la societat en general planteja com n’és d’important de mantenir ben protegida la nostra informació més sensible a la xarxa.

Entre les més de 400 activitats que es duran a terme arreu d’Europa, tant en format offline com en format online, hi ha un interessant joc de preguntes i respostes per avaluar el nivell de coneixement en matèria de ciberseguretat, o un mapa interactiu amb els estudis sobre ciberseguretat que es poden cursar a tot Europa.

Com que volem que practiqueu uns bons hàbits de ciberhigiene (i coincidint que la primera setmana es dedica a aquest àmbit), hem preparat una infografia que sintetitza uns quants consells bàsics per tenir en compte per preservar la informació més preuada de què disposem.

 

L’European Union Agency for Network and Information Security (Enisa) i la Comissió Europea estan al darrere del Mes Europeu de la Ciberseguretat. Amb motiu d’aquesta campanya que se celebra des de ja fa uns quants anys, s’ha publicat aquest vídeo que resumeix les actuacions que es duen a terme durant el mes d’octubre.

Més informació

Els hàbits personals en ciberseguretat (Web del CESICAT)

Vols seguir-nos?