Dijous 15 d’Abril: Sessió digital de ciberseguretat

Ciberseguretat: Com prevenir i què cal fer davant d’un atac

15 d’Abril, a les 09:30h.
Esdeveniment online: El webinar oferirà eines i recursos per a la protecció de les empreses davant el Cibercrim.
Fòrum Cecot
Inscriu-t’hi

El proper 15 d’abril, a les 9:30 hores, tindrà lloc la Sessió Digital de formació Ciberseguretat: Com prevenir i què cal fer davant d’un atac. L’esdeveniment, que és obert a tothom i podrà seguir-se en línia a través de la plataforma Zoom, l’organitza el Fòrum Cecot, amb el patrocini de Banc Sabadell.

L’acceleració de la digitalització, que s’ha precipitat a les empreses a causa de les mesures de restricció de la presencialitat i la mobilitat derivades de la crisi sanitària de la COVID-19, ha produït un context que és favorable al risc. La ràpida implementació massiva del teletreball fa que molts sistemes informàtics siguin vulnerables i quedin exposats davant el cibercrim i el programari maliciós. La sessió digital està concebuda per proveir els assistents d’informació, eines i recursos per protegir treballadors i empreses davant riscos potencials de ciberseguretat.

Els ponents que prendran part en el webinar són Tomàs Moré, responsable del Programa #NegoCibersegur de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Albert Álvarez, Cap de la Unitat Central de Delictes Informàtics de Mossos d’Esquadra, i Pedro Gómez, assessor TIC de CECOT i President d’ASEITEC.

Moré informarà els assistents sobre els recursos de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i sobre eines, prevenció i autodiagnòstic. Álvarez, que subratllarà la importància de la denúncia i n’explicarà els requeriments, presentarà, a més, la funció dels Mossos d’Esquadra davant els atacs a empreses i explicarà com han de procedir en aquestes situacions; també oferirà dades numèriques sobre la incidència del cibercrim, detallarà el procés de recollida d’evidències digitals i comentarà una sèrie de mesures bàsiques de protecció. Gómez, que serà l’encarregat de moderar l’acte, parlarà, finalment, dels recursos que Cecot i Aseitec posen a disposició de les empreses en l’àmbit de prevenció de la ciberseguretat i per fer front a una situació de crisi fruit d’un atac.

Nota de premsa de Cecot: L’impacte de les mesures Covid-19 sobre l’activitat econòmica i l’increment de la ciberdelinqüència centren la visita del conseller d’Interior Miquel Sàmper a la Cecot