Com viure un Black Friday cibersaludable

No us deixeu enlluernar per ofertes

Si aquests dies no us heu topat amb desenes d’anuncis del Black Friday probablement és que no teniu els ulls ben oberts. Amb les festes nadalenques a tocar, aquest dia s’ha convertit en el tret de sortida de les compres que s’allargaran fins a començament de gener.

Però no ens cansarem de repetir-ho: el Black Friday està molt bé, botigues i marques fan grans demostracions de força i presenten ofertes i descomptes ben suculents a través d’Internet… Ara bé, de la mateixa manera, hi ha molts comportament il·lícits i possibilitats de frau. És per això que us recomanem que sí, que gaudiu del Black Friday, però d’una manera cibersaludable.

Per tant, primer de tot, pensem en clau de consum responsable, adaptat totalment a totes les necessitats o al nostre pressupost. I, a partir d’aquí, caldrà tenir en compte elements com ara que els comerços siguin de confiança i de solvència acreditada, que la connexió que fem servir sigui fiable, que el mètode de pagament sigui segur, i que el nostre dispositiu tingui instal·lat un antivirus.

Fixeu-vos en aquesta infografia que vam preparar coincidint amb el Mes Europeu de la Ciberseguretat. S’hi expliquen els passos bàsics que cal seguir a l’hora de fer una compra segura per Internet. Feu-hi un cop d’ull abans de començar a comprar!