Amb l’arribada de l’estiu, posem en marxa el nostre nou portal web, des d’on us oferim un munt de recursos, jocs i materials didàctics perquè entre tots fem un ús més segur d’Internet i de les noves tecnologies.

Ara, quan accediu a internetsegura.cat, hi trobareu una web més dinàmica i adaptada als diversos públics als quals ens dirigim: pares i mares, joves i educadors. Per cada perfil hi veureu una sèrie de guies, recursos, vídeos o jocs adaptats a les preferències i interessos de cadascú. Descobrir materials pràctics sobre seguretat a Internet us resultarà més senzill que mai!

A partir d’ara també hi trobareu actualitat en l’apartat Notícies sobre temes com ara la seguretat en la telefonia mòbil, el ciberassetjament, la protecció de la informació, la seguretat a les xarxes socials, l’enginyeria social, la compra online segura i el comerç electrònic.

El nostre objectiu és ajudar-vos a resoldre conflictes o dubtes que tingueu en el vostre dia a dia a Internet, per tal d’aconseguir que les noves tecnologies siguin més segures i que Internet sigui un espai amable i obert per tothom.

Us convidem a navegar pel nostre nou portal i descobrir tots els materials que posem a la vostra disposició. Treballem plegats per una Internet més segura!

Un servei d’ajuda per famílies, professionals de l’educació i menors
Des del Programa d’Internet Segura també posem a la vostra disposició un servei d’ajuda, on podeu denunciar il·legalitats o casos de mal ús de la xarxa: ciberassetjament, ús indegut o no autoritzat de la imatge o les dades personals, suplantació d’identitat, assetjament sexual a la xarxa (conegut com a grooming), contingut il·legal, desordres d’addicció, etc.

Si us trobeu davant de qualsevol d’aquests casos, podeu posar-vos en contacte amb Internet Segura omplint el nostre formulari de contacte. O bé podeu trucar al telèfon gratuït d’Infància Respon: 116 111 (disponible a qualsevol hora i tots els dies de l’any).

Enllaços relacionats:

1. Recurs per a menors: Com jugar amb seguretat a Internet?

Jugar amb seguretat

2. Recurs per a pares: Guia – Com t’impliques en l’educació digital dels fills i filles? 

Guia: Com t’impliques en l'educació digital dels fills i filles?

3. Recurs per a educadors: Web: Enable- xarxa europea contra el Bullying a l’escola i en entorns d’oci 

Enable