Ens trobareu a La Ciutat dels Somnis!

Us convidem a passar per l’estand d’Internet Segura, on podreu gaudir de diferents jocs relacionats amb el civisme i el respecte a la xarxa

Un any més volem passar uns dies de les festes de Nadal amb vosaltres! A La Ciutat dels Somnis (dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener a Fira Barcelona) tindrem un estand on trobareu informació sobre Internet Segura i tot allò que fem però també tres jocs pensats i creats expressament per a aquesta cita. I és que, com diu el lema de La Ciutat dels Somnis, jugar té molt valor!

Els jocs, divertits i per a diferents edats, giren al voltant del respecte i el civisme a la xarxa. Els englobem amb el nom A Internet, amb civisme. Tot@s hi guanyem, cada partida té una durada entre 10 i 20 minuts, i fomenten també el sentit crític en l’entorn digital. Us en fem cinc cèntims de cadascun perquè us pugueu començar a preparar per venir a jugar:

  • Pinta els robots (de 2 a 5 anys). Experimentació d’un primer contacte amb la tecnologia a través de tauletes tàctils per pintar els robots d’Internet Segura: Linus, Aio, Java i Buntu.
  • Escapa de la taula (de 6 a 9 anys). Joc de pistes en el qual, a partir d’una sèrie de proves en què l’element tecnològic serà el protagonista (però on la deducció també té un paper destacat), els participants descobriran un missatge sobre el futur d’Internet.
  • Qui? On? Com? (de 9 a 13 anys). Els jugadors hauran de fer de detectius per descobrir qui és l’autor d’un cas de ciberassetjament, a quin indret s’ha produït i quin tipus de ciberassetjament s’ha utilitzat.

L’Escapa de la taula i el Qui? On? Com? seran activitats dinamitzades pel nostre equip de monitors. Mentre els infants juguin, els pares i les mares que ho vulguin podran respondre una enquesta sobre l’ús dels dispositius per part dels seus fills, sobre el control parental i sobre temes com ara el ciberassetjament.


Una cita imprescindible de Nadal

Hi ha molts més motius per anar a La Ciutat dels Somnis, en aquests dies en què les escoles fan vacances i per tot arreu es respira l’esperit nadalenc. En aquesta edició, que amplia dies respecte de l’any passat, hi trobareu continguts entretinguts i de qualitat per a nens i nenes fins a 6è de Primària. N’hi haurà de relacionades amb l’esport, amb la música, amb la gastronomia, amb la tecnologia, amb la ciència, amb l’art, amb el periodisme… Sens dubte, grans i petits, hi passareu una jornada de somni! Consulteu la guia del visitant amb totes les activitats!

La Ciutat dels Somnis
Del 27 al 30 de desembre del 2019 i del 2 al 4 de gener 2020, de 10 a 20 h
Recinte Montjuïc
Palaus 2 i 3 (Pl. Univers), Barcelona.