El 2019, el Dia d’Internet Segura se celebrarà el 5 de febrer

L’any 2019, el Dia d’Internet Segura, la gran diada de la seguretat a la xarxa,  se celebrarà el 5 de febrer, amb el lema ‘Junts per una Internet millor’. Com ja és habitual, és una crida a l’acció perquè els experts en la matèria i les autoritats per treballar plegats en la creació d’una Internet millor, i especialment pel que fa a la involucració del públic més jove. Per tant, tot just ara falten sis mesos. Esteu preparats? Estigueu atents als perfils de Facebook i Twitter del SID2019 per estar al dia de totes les informacions i accions que es duran a terme.

L’edició anterior, amb el lema ‘Una Internet millor comença amb tu’,  es van dur a terme accions de conscienciació a uns quants països de la Unió Europea. Des d’Internet Segura, per exemple, es van crear una sèrie d’infografies dedicades a nens i joves, a pares i tutors i a educadors. I també vam recollir tres mostres de vídeos que expliquen, des de diferents enfocaments, qüestions relacionades amb la seguretat a la xarxa.

El Safer Internet Day es va proposar el 2004 en el marc de la Unió Europea i dins del projecte SafeBorders. De llavors ençà s’ha estès de manera global i actualment se celebra a un centenar de països. Tot i que originàriament Insafe era la xarxa que aglutinava totes les activitats, des de 2016 es va rebatejar com a Better Internet for Kids.