L’estand d’Internet Segura al YoMo rep 2.000 visitants

Són més del doble de joves que l’any passat

La tercera edició del Youth Mobile Festival ja és història. Es va celebrar a La Farga de l’Hospitalet del 26 de febrer al 2 de març. Internet Segura, que ja és habitual al YoMo, hi va ser amb el videojoc Ciberaventura a la Ciutat.

Més de 2.000 joves van passar pel nostre estand per ajudar l’equip STEAM a salvar Vilabot d’un atac cibernètic. El joc, a part de ser una aventura trepidant, va donant consells de ciberseguretat depenent de l’edat de qui està jugant, en diferents àmbits: dades segures, prevenció, civisme i privacitat. Gràcies a això, el jovent va poder aprendre sobre quines són les millors contrasenyes, com augmentar la seguretat dels seus comptes a les xarxes, com detectar enganys a Internet o com d’important és tenir actualitzat el sistema operatiu i les apps a l’última versió, entre moltes altres coses.

Vam elaborar un díptic amb un recull dels consells més importants, que tothom es va emportar a casa. El podeu trobar aquí:

Segons el YoMo, aquesta edició ha rebut 22.000 alumnes, 3.000 educadors i 4.000 visitants durant el dia familiar. 2.000 joves suposa un increment del 100% dels números de l’any passat, quan vam rebre 1.000 escolars. De tots els visitants d’aquesta edició, el 48% van ser noies i el 52% nois, el que demostra la igualtat d’interès pel món de les STEAM per part dels dos gèneres. L’alumnat que més va venir al nostre estand va ser de 6è de primària, seguit per 5è de primària i 4rt d’ESO, tots tres tocant al 16% dels visitants totals.

A part, vam fer una enquesta sobre els hàbits del jovent que ens visitava, de la que vam treure unes conclusions molt interessants.


Tens una contrasenya diferent per cada compte?

Les dades ens diuen que, de la mostra, un 60% té una contrasenya diferent per cada compte; recordeu que fer això és molt més recomanable que tenir la mateixa per tot arreu!


Configures els permisos de les apps per protegir la teva privacitat?

Quasi un 70% es pren un temps per configurar els permisos de les apps per protegir la seva privacitat, cosa fonamental per no donar més dades del compte.


Utilitzes xarxes wifi obertes?

Un 46,4% utilitza xarxes wifi públiques; és important anar molt en compte amb aquest tipus de connexions, ja que poden no ser segures.


Has estat mai víctima d’assetjament a la xarxa?

Tot i que és un número reduït, un 11,6% dels enquestats confessen haver rebut assetjament a la xarxa, comportament totalment inadmissible!


Tens tots els dispositius actualitzats a la última versió del sistema operatiu?

Finalment, quasi un 80% dels joves entrevistats actualitzen els dispositius a l’última versió del programari.

Analitzarem aquestes dades detalladament en una altra publicació més endavant, ja que ens ajuden a entendre els comportaments que tenen les noves generacions a la xarxa.

Si voleu saber tot el que ha passat al festival, així com les últimes novetats d’Internet Segura, seguiu-nos a Instagram, Twitter i Facebook!