Els 10 tips que has de saber per aplicar #NegoCibersegur a la teva organització

La formació, la informació, la difusió i la decisió són essencials perquè la campanya doni els seus fruits en el negoci.

La campanya #NegoCibersegur està pensada per a la millora del funcionament de les empreses i els negocis, per grans o petits que siguin, en tot allò que es refereix a la ciberseguretat. Per seguir-la i posar-la en pràctica en la teva organització, et recomanem que primer llegeixis aquest decàleg amb les pautes que has de tenir en compte.

  1. Forma’t i aprofundeix. Posem al teu abast formació adient per poder aprofundir en els cinc àmbits que més vigilància requereixen en el món digital business.

  2. Revisa. Una vegada t’hagis format i disposis d’una visió global de la ciberseguretat a les empreses, revisa els processos que tinguin a veure amb l’Internet de la teva empresa.

  3. Crea. Elabora una llista amb els processos que creguis que es poden millorar i guarda-te-la per més endavant. És el moment de fer partícip el teu equip.

  4. Difon. Usa els materials que posem al teu abast a l’apartat Recursos i fes la teva campanya interna. Per complir aquest punt de manera efectiva et recomanem que et descarreguis abans la guia d’empresa.

  5. Llista de millorables. Revisa la llista que havies escrit (punt 3) i fes, a partir d’ella, un brainstorming amb el teu equip. Veuràs que ells, després de rebre la formació de campanya, també tindran molt a dir. Feu plegats una nova llista de millorables.

  6. Divideix el llistat de millorables definitius. És el moment de dividir la llista en dues parts: en una hi ha de constar els processos que tu i el teu equip podeu implementar d’una manera fàcil i sense necessitat de grans coneixements tècnics, i en l’altra part poseu-hi aquelles idees per a les que necessitareu ajuda professional externa al negoci.

  7. Puntua de l’1 al 10. Sense deixar la llista, decidiu ara quins punts són els més necessaris i prioritaris. Podeu fer-ho posant-hi una puntuació (per exemple, entre 1 i 10, essent 1 necessitat molt baixa, i 10 necessitat molt alta).

  8. Decideix. Ja tens un llistat de quines són les principals necessitats de ciberseguretat en el teu negoci. És el moment de prendre decisions i actuar.

  9. Programa les accions. Et recomanem que estableixis un calendari d’accions per anar-les complint. Sabem que els processos de millora en ciberseguretat no sempre són àgils ni ràpids, i per això és important no perdre mai de vista el projecte global.

  10. No deixis mai d’informar-te. La ciberseguretat, com tot allò que té a veure amb el món digital, es troba en constant canvi i evolució. És important que, una vegada consideris que ja tens el negoci a punt des del punt de vista de la ciberseguretat, no deixis mai el tema de banda, que en segueixis l’actualitat i les informacions més destacades que es puguin donar. Consultar periòdicament el nostre apartat de Notícies et pot ser d’una gran utilitat. També el de Participa, on es recullen les participacions d’entitats del teixit empresarial a la campanya.